Brug af behandling

Brug af behandling

25. juni 2019 1 Af Simone Hoppe

Har alle heste brug for behandling?

Jeg er nok lidt gammeldags hvad angår brug af kiropraktor, massør, fysioterapi og hvad der nu efterhånden findes af behandlingsformer til heste. Jeg mener hestene uden problemer kan fungere uden og at rigtig mange fysiske problemer hos hestene kommer var dårlig eller forkert ridning og håndtering.

Men derfor er der ingen tvivl om, at vi lige så godt kan hjælpe vores heste på den mest optimale måle. Derfor mener jeg bestemt, det er et plus at få mine heste tjekket og behandlet om nødvendigt, men det er for mig ikke noget, som er uundværligt eller som decideret udvikler mine heste. Det må i hvert fald ikke blive noget som kommer i stedet for ridning eller træning. Men det er et super tillæg til at få en tilpas og velfungerende hest.

 

Samarbejde med osteopat Helle Kornbek

Jeg får mine konkurrenceheste tjekket ca. Hver 2. Måned og Helle finder altid småting, som hun retter og løsner og vi snakker om eventuelle spændinger i forhold til sidst. Helle har endnu ikke fundet problemer hos mine stævne heste, men det er fedt at vide, de ikke pludselig ændrer sig til den dårlige side fysisk eller pludselig er låste et eller andet sted. Så de får ligesom et servicetjek 😂😀

Derudover kan jeg have træningsheste, hvor jeg synes der er problemer, jeg gerne vil snakke med Helle om, vi har en super dialog og kan sammen vurdere, hvordan jeg fremadrettet bedst muligt udvikler hestene i den rigtig retning og nogle gange kommer Helle og tager de hestevogne efter 3uger, så vi er sikre på, alt går i den rigtige retning.

jeg har bedt Helle fortælle lidt om, hvad en osteopat er:

“Osteopati er en effektiv og dybdegående behandlingsform, som minder om en blanding af kiropraktik og fysioterapi.
Osteopati ser på hesten som en helhed og de indirekte blide teknikker omfatter både knogler og led, muskler og bindevæv, forruden en god indvirkning på og forståelse af hvordan organer og fordøjelses systemet påvirker overlinjen og omvendt.
Eventuelle skævheder og løsninger i hestens skelet system i f.eks bækken, S.I. led, nakke, kæbeled rettes ved først at løsne muskulatur og ligamenter omkring ledende, hvorefter ledene nemt manipuleres bla via hestens muskulere reflekser.
Det er en fantastisk behandlingsform som støtter op om rytterens arbejde og uddannelse af hesten.
En dygtig rytter kommer langt med at træne hesten korrekt, men der kan være udfordringer i form at hestens bygning, temperement, uheldige udfald på folden mm. som gør at et samarbejde med en behandler kan gavne equipagen i det lange løb.
De unge heste bliver ofte ekstra trænings ømme indtil de bliver stærkere og lærer at bære rytteren korrekt og har her godt af at blive hjulpet lidt på vej med Osteopatien.
Grandprix hesten har ligeledes gavn af at få tjekket kroppen igennem indimellem, så mindre spændinger ikke når at sætte sig og forårsage overbelastninger. Herved kan rytteren fokusere på den videre uddannelse af hesten uden for mange setbacks.”

Jeg er super glad for samarbejdet og sparringen med Helle. Hun er super seriøs og grundig og åben for kommunikation. Derudover ELSKER hestene hende😍

Så min pointe med dette indlæg er, at jeg synes det er super, hvis man har fundet en behandlingsform, som kan hjælpe ens hest, men behandling alene udvikler ikke hesten. I hvert fald ikke en rask hest i arbejde. Jeg synes der i dag er en tendens til at få ny sadel, nyt bid, ny smed eller massør i stedet gir at kigge ind ad og øve sig i at ride? Hvad siger I?