Nu som mor og allerede fuld fart på

Nu som mor og allerede fuld fart på

29. maj 2022 Af Simone Hoppe

Vores lille Hector kom til verden d. 8/5 og det var fu….. hårdt altså. Jeg har ikke været bange for at føde og haft en super ukompliceret graviditet, så havde bare besluttet at selvfølgelig gik den fødsel godt. Jeg ville meget gerne føde til tiden ( det tænker jeg faktisk alle gravide gerne vil…) Jeg var ved at være træt af at være tyk og uduelig. Så selvom min graviditet har være “nem”, så er det altså hårdt og besværligt og især en person som mig, som helst vil løbe rundt 24 timer i døgnet er det ret træls at være så besværet og føle sig som en gammel dame, der har spist for mange kanelsnegle…

Heldigvis fik jeg veer 2 dag efter termin uden nogen former for igangsættelse, men jeg siger bare: ” det er super fedt at have været så aktiv under graviditeten og især her bagefter er min krop lykkelig for at være i så god form, men… Jeg havde veer i 3 døgn før der skete en skid, fordi mine mavemuskler er så stærke og mit bækken så stærkt”.

Jordemoderen var ret imponeret over min fysik, jeg var knap så imponeret over den lange fase uden søvn og med ret mange smerter. Men selve fødslen gik som den skulle og ja, det gjorde pisse ondt og jeg svedte som en hest. Men hellere føde end de dage med veer op til… Men nu er lillemanden ude og han er så skøn.

Jeg er ikke vild med babyer og har aldrig været skruk. Jeg elsker børn, men babyer er altså ikke lige mig. Men jeg synes Hector er fantastisk sød og han er heldigvis nem indtil videre. Jeg kunne allerede ride efter en uge og rider nu 2-4 heste dagligt. Det handler mest om, hvor længe der er imellem at Hector er sulten, så jeg får lov at ride nok. Godt Søren kan hjælpe til og holde de andre heste til. Tror han er ved at være lidt træt af alle de dressurheste og måske især fordi jeg jo kan stå og undervise og skælde ham ud fra jorden.

Jeg plejer at være bossen herhjemme på den måde at jeg laver planerne, men lige nu er det altså skidesprælleren Hector, der sætter dagsordenen. Og jeg kan intet gør ved det… Måske det er meget sundt for mit planlægningsgen og min ADHD.

Det her skal ikke være en privatberetning om min fødsel eller om hvor fantastisk Hector er. Nej, jeg vil ærligt fortælle om det at få en baby og være professionel rytter og ekstremt aktiv. Det vildeste for mig er at skulle tilpasse mig et andet menneske. Hector er afhængig af mig. Jeg er jo vant til at være meget afhængig af heste og hunde, men en lille fyr som Hector er altså noget andet.

Men samtidig vil jeg også sige, at jeg trives meget bedre med at have fået min krop tilbage og have Hector med rundt i barnevogn end at være gravid og føle mig utilstrækkelig.

Derudover har vi herhjemme haft en klar aftale om, at det at få et barn er et fælles “projekt”( Altså det er jo ikke et projekt, men et fantastisk lille væsen, som skal lære os en hel masse). Det betyder at vi hjælper hinanden. Ingen af os har barsel. Vi har holdt fri fra at undervise og Søren har holdt fri fra hans arbejde hos Skibby HC i 14 dage, men vi har stadig passet heste herhjemme og redet. Nu er Hector præcis 3 uger gammel og der er i dag kommet nye heste i træning og det føles så godt at være “tilbage”.

Så nu er jeg klar til at genoptage mit nye liv som mor og rytter og jeg glæder mig. Der er sket så meget det sidste år og vi flytter hele vores liv til smukke Møllerup gods 1. august og vi glæder os helt vildt. Vi kan tilbyde vores kunder alt det, vi drømmer om og vigtigst af alt, vi kan give hestene et fedt hesteliv med masser af folde og fantastisk natur at ride i. Så vi kan slet ikke vente med at starte på en frisk i de lækreste omgivelser.

Vi glæder os til at tage imod nye kunder og elever og bestemt også fortsætte vores gode samarbejder med nuværende kunder. Jeg glæder mig til at få mere tid til at undervise. Jeg nyder at se mine elever på alle niveauer udvikle sig og både islænder og storhesteryttere er meget velkomne på Møllerup.

Så udover at fortælle lidt om, hvor vi er i vores liv, vil jeg også berette at man faktisk godt kan køre en forretning og få et barn imens. Jeg har mødt mange forskellige holdninger til, at vi har kunnet ride og arbejde mens jeg har været gravid og allerede nu igen efter og jeg ved godt, det vil være meget forskelligt fra person til person, hvordan man har det under og efter en graviditet, men jeg slapper altså mest af, når jeg arbejder. Jeg elsker mit job og derfor vil jeg også være tro mod mig selv og gøre det, som føles rigtigt for mig. Derfor tror jeg, det er vigtigt at lytte til sig selv og acceptere, hvordan man har det. Mange siger, jeg er sej, fordi jeg kan så meget. Jeg føler mig på ingen måde mere sej end andre, jeg gør bare det, som føles rigtigt og som gør mig glad. Men pivet er jeg ikke og jeg tror ikke, man kommer tilbage ved at lægge sig på sofaen og have ondt af sig selv. De kilo jeg har taget på, forsvinder nok heller ikke af sig selv…

Men jeg tror nu også, at man kan ret meget og måske bliver knap så fortvivlet, hvis man bibeholder sit liv og ikke går helt i stå fordi, man får et barn. Jeg tænker helt modsat… Nu har jeg bare en helt masse nye ideer og ser slet ikke Hector som en begrænsning. Tænk alt det, vi kan opleve sammen. Og vi skal altså stadig til en masse stævner, jeg vil stadig kunne tage ud og holde kurser og vi går stadig ud og spiser på restaurant i mange timer. Det bliver bare med en lidt anderledes planlægning og med en lækker lille mand på armen. Han skal ikke være en hemsko, han skal give os glæde og mod på livet. Altså ikke hele tiden, for forhelvede, hvor vi savner vores nattesøvn og uafhængighed, men det slår os ikke ud.

Der skal altså også lige lyde en kæmpe tak til Søren, som bare knokler og hjælper og arbejder mere end nogensinde. Ellers var det her slet ikke muligt. Man får virkelig lige prøvet hinanden af. Men på en vildt god måde og skønt at mærke, hvordan man hver især vokser og finder nye roller og sider af sig selv.

Så jeg vil nok egentlig bare sige, at vi skal følge vores drømme og turde springe ud i ting. Jeg hader ikke at kunne forberede mig på alt og det har været det mest skræmmende ved at være gravid. Jeg har ikke prøvet det før og vi har ikke gået til fødselsforberedelse og vi har ikke læst en masse bøger om fødsel eller babypasning. Men man kommer bare langt ved at gøre sit bedste og mærke efter. Så det her år har været vildt for mig. Især det med, at jeg ikke har kunnet løbe så hurtigt, som jeg plejer og jeg savner det. Men nu er vi helt klar til at give den fuld gas igen og tænk lige, hvor heldige vi er, nu at have lille Hector med på holdet.

Vi glæder os helt vildt til sommeren med stævner, kåringer, ridelejr, flytning til Møllerup og ikke mindst VM i Herning.

Der vil ske en helt masse på min instagramprofil henover sommeren og I er meget velkomne til at følge med på @simone_dressage