Julehilsen 2020 med drømme og håb for 2021

Julehilsen 2020 med drømme og håb for 2021

14. december 2020 Af Simone Hoppe

Kære alle.

Jeg vil ønske jer alle rigtig glædelig jul. December skal være en måned med max hygge, nærhed, minder og glæde. Det er ingen hemmelighed, at jeg aldrig har oplevet så specielt et år som 2020. jeg er ikke ret familiær. Ikke på den måde at jeg ikke elsker min familie højt, men jeg har ikke brug for at køre forbi til kaffe hver søndag eller mødes og tale om ugen der gik. Derfor har denne december ikke været meget anderledes for mig. Vi skal holde jul her på Grandalsgaard med den nærmeste familie, ligesom jeg aller helst vil have det. Vi skal lave fantastisk mad og lege pakkeleg og nyde hinandens selskab. Så det skal nok blive en skøn jul på trods af restriktioner.

Men selvom december stadig er hyggelig og skøn for mig selvom coronatiden er over os, så er hele vores hverdag anderledes. Vi har boet på Grandalsgaard i et år, startet nyt firma investeret i vores fremtidsideer og knoklet mere end, hvad vi troede var muligt. Men alle vores ideer, mål og visioner bliver hele tiden skubbet ud i fremtiden. Corona er svær for alle. Det er en tid vi må tage ind. Vi må passe på hinanden og få det bedste ud af det. Det hjælper ikke en skid at brokke os, skabe os, sætte os ned og give op.

Vi må bare lægge nye planer, få nye ideer( Jeg har altid en million ideer- nogle bedre end andre) og nyde at vi er sunde og raske. Jeg skal ikke se mig for god til, at jeg ikke har bandet og svovlet over corona. Vi er hårdt ramt som alle andre. Tingene er slet ikke som vi havde ønsket og håbet, men hvis vi alle hjælper hinanden, skal vi nok komme godt ud på den nye side. Og nu har vi tegnebrættet og en masse aktiviteter, kurser, stævner, forretningssamarbejder, som står klart, når verden er sikker og åbner op igen.

Jeg har grædt og været ked af, at dette år slet ikke blev, som jeg har drømt om og knoklet for, men vi må bare arbejde videre og tænke tilbage på alt det, der faktisk er lykkedes alligevel.

Vi har solgt mine bedste heste. Det er altid hårdt, men giver os frihed til nye muligheder. Vi har derfor investeret i 3 unge top kvalitets hingste, som jeg glæder mig helt vildt til at udvikle og få lov at vise frem. Vi venter 4 føl i 2021, som altid er forårets højdepunkt. Derudover har vi lært en masse om os selv og om, hvad vi vil med vores liv. Vi ved, hvad vi vil arbejde hen imod og hvor vores hovedfokus skal ligge. Jeg har haft en masse tid til at tænke og det har gjort mig bevidst om, hvordan jeg når mine mål og drømme. Vi har en plan og vi hjælper og støtter hinanden, så vi kan udvikle os til det, vi gerne vil.

S&S equestrian har solgt ekstremt mange heste og vi er meget taknemmelige for alle de skønne kunder, som bakker op, har tillid til os og vi glæder os til at hjælpe jer alle i 2021. Det er yderst vigtigt for mig at sælge “mine” heste til kunder, som passer til dem og får uendeligt mange gode timer med hestene fremover. For mig er mit arbejde bestemt ikke fabriksarbejde og træningshestene er bestemt ikke bare en salgsvare. Det kan lyde som en klichee og nogle sidder måske og tænker… jaja, det siger de alle sammen. Og det må I tænke alt det, I vil. Men jeg er verdens største dyremenneske og dyrene kommer altid i første række. Jeg har altid en god mavefornemmelse, når jeg går ind fra stalden om aftenen, fordi jeg ved, hestene har det godt. Det er meget vigtigt for mig. Derfor er faciliteter, foder og ansvarlige ansatte altafgørende for at mine hverdag kan fungere.

Der skal lyde en kæmpe tak til min groom Sinita, som gør et fantastisk arbejde. Sinita knokler, hun har overblik, hun ved tit, hvad jeg tænker og hun er 100% stabil og ansvarlig. Uden hende, kunne det her slet ikke lade sig gøre. Der er intet brok eller ballade og hun udvikler sig hele tiden. Tak for dig Sinita….

Vi har også nogle nære samarbejdspartnere med hestene, som vi ikke kunne undvære. Det er fantastisk at arbejde sammen med dygtige og seriøse avlere, som man kan sparre med og dele drømme og oplevelser med. De folk er man nødt til at arbejde tæt sammen med og vi er så lykkelige for de avlere, som har tillid til os og vi glæder os til mange flere hesteoplevelser i 2021. De mest spændende heste, der ska vises frem fra vores samarbejder i 2021 er uden tvivl: Hlyr, vores nye islandske hingst, samt 2 fantastiske hopper som alle ejes/trænes i samarbejde med Tyrevoldsdal. Alle tre er heste med internationalt format, som vi nyder at arbejde med. Så har vi en rigtig god dv hoppe sammen med Stutteri Tophøj, som skal til kåring i 2021. Hende har vi lige haft i let arbejde her i efteråret og hun tegner meget lovende, så jeg glæder mig vildt til at komme på ryggen af hende om et par måneder. Derudover har vi mange spændende ungheste sammen med familien Skov Olesen, som alle tegner ekstremt godt. Mon ikke vi har en hoppe, der skal fremvises til 2 års skue næste år og en hingst, som skal gøres klar til forebesigtigelse?

Der skal også lyde en kæmpe tak til vores samarbejdspartnere/sponsorer. Det er altid en svær ting at være sponsoreret af nogen eller være ambassadør for nogle, for ofte vil man jo altid anbefale noget, man får gratis eller billigere. Men når man vil træne heste på top plan, er billigt ikke en løsning! Kvalitet og funktionalitet er løsningen. Derfor sparer vi ikke på grovfoder og alle heste fodres med Duvil basic build, som er det bedste basis foder, jeg nogensinde har oplevet. Hesten er tilpasse, blanke, sætter masser af muskler og ingen af mine dressurheste behøver ekstra tilskud for at have power og muskler til at præstere optimalt. Derudover har vi fysioterapeut Charlotte Amby tilknyttet. Jeg er ikke til hokus pokus og tror ikke, massage, fys eller kiropraktik kan fikse en hel masse. Men jeg er ikke i tvivl om at godt arbejde sammen med Charlottes skarpe øjne og behandlinger holder vores heste fit for fight. Charlotte er selv rytter og kan både behandle ryttere og heste og det nyder både vi og vores elever rigtig godt af.

Kastel Denmark sørger for, jeg altid har bluser og trøjer i top kvalitet til brug i min dagligdag. Det er en fornøjelse med tøj, som man næsten ikke kan mærke, man har på og så er det samtidig smukt og moderne. jeg er meget glad for samarbejdet og glæder mig til vejret bliver lidt bedre, så i kan se en masse af det flotte nye mønstrede bluser.

Randers Rideudstyr bakker også op om S&S Equestrian. Randers rideudstyr er altid behjælpelige med at finde det udstyr vi søger og har alt, vi har brug for. de bakker også altid op om vores arrangementer, stævner og ridelejre og sådan et samarbejde er uundværligt. Jeg er så heldig at Engskov riding equiptment, som hovedsageligt sælger udstyr til den islandske hest også bakker op om os og alle vores ideer. Vi glæder os meget til at fortsætter disse spændende samarbejder i 2021.

En ny samarbejdspartner er Weatherbeeta Scandinavia. Jeg venter i dette øjeblik spændt på at modtage en masse lækre varer fra verdens førende dækkenproducent og jeg skal nok opdatere en masse, når jeg har fået de forskellige dækkener i brug.

Men det her skal ikke bare være en kedelig julehilsen, men de sædvanlige takketaler. Det er vigtigt for mig, vi holder sammen i den her tid. Mange er rigtig hårdt ramt og ingen synes den her tid er fed. Nogle er bange, nogle har mistet deres job, nogle er deprimerede, nogle er syge og nogle er gået konkurs. Ens for os alle er, at det er uvant, vi er utrygge, når vi ikke ved, hvad der skal ske. Men jeg er ikke i tvivl om, politikkerne gør deres aller bedste for at løse det bedst muligt. Vi er nødt til at hjælpe hinanden, respektere hinanden og tænke fremad.

Jeg er træt af folk, som er sure over, de ikke får 300kr tilbage, fordi deres datter ikke får alle de ridetimer i elevskolen, som hun har betalt for, træt af dem, som prædiker at alle da burde kunne ride ude i mørke, regn og rusk, ellers skulle de ikke have en hest, træt af dem, som skal lege politibetjente og prædike, hvad andre skal gøre og synes. Facebook er lækkert, fordi man kan følge med i en masse og blive oplyst. Men for søren, hvor er der også mange, som spilder deres tid med at sidde og skabe sig og være dumstædige bag skærmen, fordi de ikke har noget bedre at give sig til. Har man virkelig noget på hjerte og vil kæmpe for det, så tager jeg hatten af for det. også selvom jeg ikke er enig. Men drop nu det brok og snak om, at det altid er “Samfundets skyld”.

Jeg håber virkelig de svage i samfundet overlever det her corona. Jeg håber ikke for mange er depressive eller opgiver deres drømme og livsgnist. jeg håber, vi alle kan tænke fremad og hjælpe og støtte hinanden og tænke lidt længere end vores egen snude. Vi er ramt af corona, men nogle er langt mere ramt og mine juletanker, går virkelig til alle dem. Jeg ønsker alle vil glemme problemer, sygdom og økonomi d. 24 december og leve sig ind i minder, familie, julehygge, traditioner, disneys juleshow. Spis en masse god mad- skid på, hvor meget i tager på og nyd et par gode flasker vin. Så må vi være seriøse, diskutere 2021 1. juledag. Jeg øver mig i at leve i nuet og nyde… det er ikke altid let. Men kan vi ikke aftale at d. 24 december skal være ekstra hyggelig i år? det fortjener vi vist alle sammen- “Kys det nu, det satans liv”.

2021 kan kun blive bedre! Vi har fantastiske ting at glæde os til. Stævner vi vil afholde, kurser, ridelejre, fantastiske heste, som skal vises til stævner og kåringer, elever, som skal afsted til stævner, føl, som kommer, hopper som skal ifoles, vi skal have en hundehvalp og det aller vigtigste for os i 2021. VI SKAL GIFTES!!!

Det er vildt. Det er ikke rigtigt gået op for mig endnu, men d. 24/7-21 skal Søren og jeg giftes på Holckenhavn slot. Jeg glæder mig uendelig meget og den dag skal bare være VORES dag. 2021 kan kun blive fantastisk og det er jeg bare nødt til at tro på.

Jeg håber I allesammen kan finde lyspunkter i fremtiden og jeg glæder mig til at se jer alle sammen meget mere i 2021. Og måske nogle synes jeg lyder som en naiv, positiv glad marcipangris. Det er jeg bestemt ikke hele tiden- langt fra. Men jeg vil ikke gå i sort eller i hundende. Jeg ser fremad og fremad er lige foran næsen på os alle.