Det plettede føl

Det plettede føl

13. maj 2019 0 Af Simone Hoppe

Skøre påfund

Altså som mange nok ved, har jeg altid gang i mange ting og får også mange sjove ideer. Jeg har heste i mange forskellige farver og typer og det er ikke fordi, jeg er betaget af sjove farver eller gerne vil være anderledes. Nej, det er fordi en hest er en hest for mig og kan jeg lide den er jeg helt lige glad med om den er brun, broget, Palomino eller rød. Skulle jeg selv bestemme kunne alle mine heste være sorte eller skimlede. Men farven betyder intet for mig i forhold til ridningen.

Jeg har hørt mange sjove kommentarer ang mit valg om at være med i projektet om at avle på Plet, eventyrhesten fra nord. De fleste synes nok det er underligt at avle på en barokpinto. Især, fordi jeg har mange top varmblodshopper og mange gode ungheste på vej.

Måske det også er et af mine skøre påfund, men jeg har et helt specielt forhold til Plet og derfor var jeg heller ikke i tvivl, da Plets ejer, Christina Landa, spurgte om jeg ville være med i projektet.

Eventyrhesten fra nord

Plet, som jo egentlig hedder Constanza, kom til mig, da hun var 5 år gammel fra Norge. Jeg fik at vide, hun kunne være fræk, men tænkte nok også lidt, at hvor slemt kunne det være med sådan en tung broget hest🙈

Men… hun var meget fræk! Stædig, selvstændig og samtidig forvirret. Jeg har aldrig set en hest, som kunne bukke så meget. Jeg brugte uendeligt lang tid på at opnå hendes respekt, en også forståelse og tillid. Da jeg var blevet accepteret af Plet, som leder og samarbejdspartner, fik vi er helt specielt bånd.

Plet har en fantastisk galop og virkelig god mekanik. Hun lærte hurtigt piaffe og lavede rigtig flotte changementer. Da hun var 7 år besluttede Plets ejer og jeg i fælleskab, at hun var voksen nok og klar til at blive solgt.

Der var meget interesse for den velgående, charmerende og specielle hest, men desværre havde hun en mindre anmærkning på røngten. Vi var ikke interesserede i at slå noget af prisen og vi besluttede i stedet at sætte Plet ifol.

 

Valg af hingst

Det er jo lidt et sats at avle på en hest, som er halvt frieser og halvt KWPN. Det er svært at vide, hvad Plet vil avle videre. Vi var enige om at vælge en hingst med et fornuftigt temperament og med store smidige gangarter. Derfor blev vi hurtigt enige om tysk blod. Vi forsøgte først med Secret, men det lykkedes desværre ikke og vi skiftede derfor til den sorte, meget velgående hingst Bon Coeur. Jeg havde i forvejen et afkom efter ham og Sandro Hit blodet kunne måske tilføre type og ædelhed til føllet.

Helt fantastiske Trille

I mandags folede Plet helt ukompliceret det mest perfekte lille hoppeføl. Vi vidste jo ikke om det ville blive broget og kraftig eller, hvordan det ville falde ud. Vi synes, vi har været utrolig heldige. Hun er stor, langbenet og helt perfekt broget med fire hvide sokker og en stor snip. Plet er opstaldet hos min gode veninde Iben, som passer hende til punkt og prikke. Ibens søn Jonas, gav hurtigt føllet kælenavnet Trille og vi synes det er helt perfekt. Hendes officielle navn bliver Bon Couleur.

Vi havde Plet og Trille på ridebanen for første gang i lørdags og jeg var så positivt overrasket. Hun bevæger sig virkelig godt. Masser af aktion, knæ og løft og samtidig super smidig. Jeg glæder mig helt vildt til at ride på hende om 3 år🤩

Jeg er super glad for samarbejde med Christina om Trille og Plet og vi har selvfølgelig besluttet at ifole Plet igen. Denne gang med Quater Hit. Jeg er ikke i tvivl om, det føl også bliver noget helt særligt.