Min Lusitano

Min Lusitano

16. marts 2019 0 Af Simone Hoppe

Lusitano, en anden type hest

Den hest jeg nogensinde har haft det stærkeste forhold til er Lipizzaneren Maestoso Beron, som jeg havde fra jeg var 14-18. Han var den klogeste, høfligste og mest arbejdsomme hest, jeg nogensinde har haft. Han lærte mig alt og gjorde at jeg allerede som 14-15 årig havde rutine i at ride MB. Den hest glemmer jeg aldrig og jeg skal stadig begynde at græde, når jeg tænker på ham. Han var ikke den bedste hest jeg har haft, kvalitetsmæssigt, men klart den hest, som har lært mig mest. Derfor har det altid ligget i kortene at jeg skulle have sådan en type hest igen.

Lusitano eller PRE

Lusitanoen kommer fra Portugal og PRE fra Spanien. Det var egentligt ikke vigtigt for mig, hvilken race det skulle være, så det var lidt tilfældigt at det lige blev en Lusitano. Det var dog nærliggende, da jeg træner 6 gange om året hos en meget dygtig portugisisk træner, Julio Borba. Han kunne derved også guide mig i handlen og hjælpe mig fremadrettet.

Familiehesten

Det blev muligt at købe en hest, da min mor var ude for en tragisk ulykke, som tog hårdt på hele familien og hun derfor fik noget erstatning. Min mor var ikke i tvivl om, hun gerne ville være med til at købe en hest, da hun hørte jeg overvejede at købe en hest, som mindede og vores gamle lipizzaner Maestoso.

Jeg gik straks igang med at lede og da jeg så et lille videoklip med 5 årige Hajax MVL, var jeg ikke i tvivl om, han var noget helt specielt. Det var danske Rita Jensen, som sendte mig videoen og hun satte mig i kontakt med det portugisiske stutteri Monte Velho.

Rejsen til Portugal

Min far og jeg rejste til Lissabon for at møde Hajax. Jeg havde selvfølgelig tjekket alt ud, hvad jeg kunne om stutteriet og de har avlet SÅ mange top heste! De har flere hingste, som går international GP og med stor kvalitet. Hajax, som var den 5-årige vallak jeg skulle prøve var lille og temmelig grim