Kan man sælge sin bedste ven?

Kan man sælge sin bedste ven?

6. oktober 2019 0 Af Simone Hoppe

Professionel rytter

Jeg lever af at ride og sælger rigtig mange heste. De fleste heste har jeg 2-5 måneder og ved, det er en salgsproces. Derfor bliver jeg alligevel glad for hestene og lærer dem at kende og for mig er de bestemt ikke bare objekter. Der er uden tvivl nogle heste, som kommer længere ind under huden end andre og det er ofte dem, jeg synes er sjove at ride på, som bliver solgt først. Det er jo ofte lidt trist at sige farvel, især, når jeg synes, jeg har lavet et stort arbejde med hestene og så får jeg ikke lov at gøre det færdigt og fx starte dem til stævnet. Men det er mit job og selvom jeg godt gad at beholde mange af dem i længere perioder, er jeg klar over forløbet fra starten og må nyde det, så længe, det varer. Det er også dejligt at følge hestene efterfølgende og i langt de fleste tilfælde, får hestene det super godt hos deres nye ejere.

Champ var noget helt specielt

Heimdals Champ var igennem det helt store dyrlægetjek sidste fredag og tirsdag morgen skulle jeg aflevere ham hos hans nye ejere. Det var en lang nat fra mandag til tirsdag og jeg drømte underlige drømme, vågnede mange gange med rumlen og uro i maven og græd, da jeg stod op om morgenen, inden han skulle afsted.

Jeg kørte i stalden og satte mig i hans boks og vi hyggede med æbler og gulerødder. Champ anede intet om, hvad der skulle ske og kiggede bare på mig med sin kloge, store brune øjne. Jeg var meget ked af det og kunne slet ikke forstå, at det var sidste gang, jeg skulle sidde i hans boks.

Min kæreste kørte med mig og jeg tudede hele vejen. Men det hjalp at tænke tilbage på alle de fantastiske oplevelser, træningstimer, clinics, stævner og shows vi sammen har deltaget i. Champ har givet mig min første internationale sejr og jeg er ham evigt taknemmelig for alle de oplevelser, han har givet mig.

Her er min afskedstekst til ham:

En helt speciel rejse slutter i dag. Jeg kan slet ikke beskrive, hvad tiden med Guldhesten har betydet. Champ, jeg skylder dig kæmpe tak for de uvurderlige oplevelser, du har givet mig. Jeg er dybt ydmyg overfor det, du har lært mig, ikke bare om ridning, men også om mig selv. Du er klog, skør, fræk, smuk og helt igennem fantastisk. Jeg har tudet i et døgn og det bliver meget tomt at komme hjem i stalden og “min” stjerne ikke er der. Jeg ønsker Champ alt det bedste og håber, det er muligt, han kan blive værdsat og elsket, som har har været det hos mig. Jeg vil savne ham uendeligt meget og han vil altid blive husket og have en helt speciel plads i mit hjerte. Jeg er stolt over alt det, vi har opnået og er glad for at aflevere en tilpas, velfungerende og sund og rask hest til de nye ejere. Det er rigtig hårdt i dag. Men prøver at tænke tilbage på alt det gode, vi har haft sammen og selvom det er meget svært at efterlade sin bedste ven, forsøger jeg at drømme nye drømme og glæde mig til nye oplevelser.
❤️❤️❤️ tak Champ❤️❤️❤️

 

Nye drømme

Det er utroligt hårdt at sige farvel til Champ, som både har været en helt fantastisk kammerat og samarbejdspartner. Men jeg har vidst fra dag 1, at han skulle sælges på et tidspunkt og Champs ejer og avler Dorte Sørensen har været meget tydelig og nem at samarbejde med, hvilket har gjort at forløbet har fungeret og jeg har haft indflydelse på alle beslutninger.

Jeg har nu haft 5 dage i stalden uden guldhesten og jeg savner ham hver dag, men nu åbner sig nye muligheder og drømme.

jeg har flere spændende heste på stald, dog ingen som lige kan overtage for Champ, men det ved jeg kommer og jeg glæder mig til nye spændende projekter og muligheder. Jeg har ikke råd til selv at købe en uddannet hest, jeg kan ride internationale stævner på, derfor må jeg tage imod samarbejder som løsningen med Champ og så nytter det ikke noget ikke at følge det til dørs. Meningen med samarbejdet var, at Champ skulle sælges, når tiden var inde og derfor er det både hårdt at miste ham, men også tilfredsstillende at målet er nået.

Det er på ingen måde sjovt at sælge en af sine bedste venner og det er hårdt, de gange, hvor specielle heste som Champ bliver solgt. Jeg er slet ikke ked af det på samme måde, hver gang en hest er solgt. Jeg tror, jeg har haft 6-7 heste i mit liv, som jeg har grædt over at sige farvel til. Men de 6-7 heste vil altid være i mit hjerte og uden dem, kunne jeg slet ikke det, som jeg kan i dag.

Så jeg vil da også lige sende en stor tak til

Maestoso( min lipizzaner vallak, som jeg fik som 15 årig og han lærte mig ALT!)

Horizont Firfod( min juniorhest, som gav mig stor erfaring til de større stævner)

Grevens Don Rubin( stor schufro vallak, jeg red hos Hoffmann. Utrolig speciel, ydmyg hest, men med stor talent og charme)

Shiraz Majlund( 4 års hingst jeg både red championat og egenthedstest på og var helt i toppen ved begge dele)

Kilja fra Skogum( islænderhoppe, som jeg selv har uddannet fra unghest til sport-a og som havde et helt specielt sind)

Heimdals Champ ( verdens bedste guldhest)