Heste “treats” for og imod
Ad Advertorial

Heste “treats” for og imod

31. oktober 2019 0 Af Simone Hoppe

Er godbidder en god idé?

Jeg er bestemt ikke fan af hesteslik i form af hygge på staldgangen. Jeg synes ofte det giver urolig heste, som tigger og forventer at få mad, når de ser en. For mig er samarbejdet med hesten på staldgangen en del af omgangen med hesten og derfor allerede en del af kommunikationen mellem hest og rytter. Det er vigtigt for mig at hesten på staldgangen, ligesom under ridning, er opmærksom på mig og mine signaler. Derfor giver jeg aldrig godbidder på staldgangen medmindre det er en meget stresset hest, som ikke er vant til at stå bundet eller er urolig ved fx smed.

Godbidder kan være rigtig nyttige

Men faktisk er der situationer, hvor godbidder er en kæmpe hjælp. Jeg bruger det aller mest ved jordarbejde med hestene. Jeg har altid treats i lommen, når jeg har heste i køreliner og indlærer piaffe eller spanske skridt. Det er virkelig vigtigt, hestene synes det er sjovt at lære nyt og her bruger jeg godbidder præcis som når jeg træner min hund. Som belønning og positiv forstærkning af stemmen. Jeg har altid godbidder stående på barrieren, så de er klar, hvis jeg fx arbejder hestene i køreliner inden eller efter jeg rider.

Jeg bruger også godbidder til læsning af heste. Men ikke til at lokke dem ind i traileren, men til belønning og hygge, når de er derinde. Hestene skal synes traileren er et rart sted. Og et sted, hvor man bliver fodret er rart. Sådan har jeg det i hvert fald😉😂

Pavo healthy treats

Pavo er netop kommet med nye godbidder, som ikke indeholder korn og tilsætningsstoffer og samtidig er sukker indholdet utroligt lavt. De findes i fem varianter: rødbede, hørfrø, brændenælde, æble og gulerod.

Mine heste elsker dem og jeg må nok indrømme, at jeg altid før har brugt sukkerknalder, hvilket jeg godt ved ikke er sundt for hesten og faktisk kan en del heste slet ikke lide sukker…

Den eneste ulempe ved Pavos treats er, at jeg altså ikke lige selv snupper et par stykker indimellem, som jeg godt kunne finde på med sukkerknalder🙈😂