Efterår er tid for hesteklip og lang pels
Ad Advertorial

Efterår er tid for hesteklip og lang pels

22. september 2019 0 Af Simone Hoppe

Nu går vi den tid i møde, hvor det bliver koldt i stalden. Hestene skal have dækkener på og det er slut med lange varme sommeraftener. Jeg er ikke så begejstret for lang pels. Egentlig tror jeg hestene er ligeglade og de kan jo sagtens klare sig uden at blive pakket ind i fine dækkener. Det er helt sikkert for min skyld at de bliver klippet og pakket ind! Men det er altså også lidt upraktisk, når de sveder i den lange pels at de så tager 3-4 timer om at tørre og står og bliver kolde.

Som rytter har jeg besluttet at træne mine heste seriøst og jeg har besluttet at de skal have dækkener på. Derfor hjælper jeg dem ved at klippe dem. Så tørrer de hurtigt og skal ikke stå med svedtæppe på i flere timer før vi kan skifte til deres rigtige dækken. Så valget ved at klippe er både at det er meget mere praktisk og at jeg synes det er pænt ud at hestene er velsoignerede og præsenterer sig flot.

Jeg bliver tit spurgt om, hvornår jeg klipper mine heste. Det gør jeg, når de bliver langhårede. Det er meget forskelligt. Selvom mine heste får samme foder og går på fold i samme antal timer, er det meget individuelt, hvor hurtigt og hvor meget pels de sætter. Champ, min palomino hingst. sveder altid meget, så han har allerede været klippet i tre uger. Herefter får han så et 300g dækken på, så han ikke lige sætter pels med det samme igen og han har også skridttæppe på. når jeg skridter varm og skridter af.

Jeg har fire heste, som er klippet allerede og så har jeg 5, som ikke er klippet endnu. to af dem, tror jeg slet ikke, jeg behøver at klippe i løbet af vinteren, de har en kort, blank pels og jeg sørger selvfølgelig for, de har godt med dækkener på ( uden på nogen måde at være for varme), så de ikke fryser og derved sætter yderligere pels.

Hestene kan også på dette tidspunkt miste energi, da de bruger kræfter på at holde varmen og sætte pels. Derfor har jeg altid givet mine heste et tilskudsprodukt forår og efterår og jeg har altid lært at hestene i de perioder har brug for b-vitamin. Det er måske også rigtigt, men Pavo har lært mig noget ret genialt og det har virket virkelig godt for mig i år og det vil jeg uden tvivl bruge fremover:

https://www.youtube.com/watch?v=oMdWijpNIjc

Pavo multivit 15 er et komplet vitamin tilskud, som indeholder fx. b-vitamin, så her får jeg tilføjet b-vitamin, hvis det er det, mine heste mangler, men jeg giver dem også et genrelt vitamin boost, som gør de er dækket ind. Mine heste er selvfølgelig dækket ind med vitaminer via deres normale foder, men alligevel har de brug for ekstra ting. Jeg giver mine heste e-vitamin, biotin og b-vitamin i forskellige perioder og nu slipper jeg for at købe en masse forskellige produkter, som hestene måske ikke gider at spise. Her har jeg et samlet tilskud, som hjælper mine heste til at bevare deres energiniveau og deres pels bliver hurtigt skinnende og blank. Jeg er virkelig positivt overrasket over resultatet. Her ses et billede af Lima Toftagergård fra sidste weekend, somjeg slet ikke har behøvet at klippe og Crocs, som I ser på videoen, som er klippet. De er begge fyldt med energi og deres pels er flot og skinnende. De har begge fået Pavo multivit 15 i tre uger. Udover fokus på pels, bliver hestene også nemt forkølede i denne tid, hvor vejret skifter og kan være vådt. Multivit 15 giver også immunforsvaret et boost, så jeg undgår de bliver snottede eller hoster.

I kan læse meget mere om Pavo multivit15 på

https://www.pavo-hestefoder.dk/tilskudsprodukter/produkter/pavo-multivit15