Champ og jeg i Herning- Ses vi?

Champ og jeg i Herning- Ses vi?

6. marts 2019 0 Af Simone Hoppe

Hingstekåring i Herning 2019- The Greatest Show

Champ og jeg er i dag ankommet til Herning og vi glæder os til fem skønne dage til hestefest. Det er jo en helt speciel begivenhed, som de fleste hestefolk glæder sig til og som samler folk fra nær og fjern. Det er her man mødes med avlere, ryttere, kollegaer og bekendte og det er dage med fuld fart på. I år har jeg Champ med og vi glæder os til at give den gas. Det er et stort stævne at komme til med meget larm og uro og det kræver virkelig meget af hestene bare at være opstaldet i Herning. Der er larm, lys og nye indtryk konstant og de er hård kost for hestene. Derfor er det meget vigtigt for mig at Champ får en god oplevelse. Heldigvis er han super cool og under rytter meget koncentreret. Så opgaven for mig er staldro. Ro findes jo ikke under hingstekåringen, men vi har fået en boks ved yder væggen og ude naboer, så det er virkelig luksus.

Første træning

Vi har redet en let tur og Champ melder helt klar til de næste dages udfordringer. Han er så lydhør og koncentreret om mig og jeg håber at kunne bevare den gode kontakt resten af weekenden. Bjarne Nielsen, min træner hjalp mig lige 15-20 min i dag og vi var enige om at det var nok og jeg skridtede derfor bare 20 min bagefter. Herefter kom Champ i bad og 4. gang siden i foregårs… Champs man, pandelog, ben og hale er hvide og bliver derfor meget hurtigt beskidt. Der er derfor et ret stort grooming job bagved Champ, så jeg er meget taknemmelig for mine dygtige hjælpere. Men for at min træning fungerer optimalt er baggrunden vigtigt og en af de store faktorer for Champ er hans fodring.

Belønning

Champ elsker Slobber mash fra Pavo. Udover, at det er slik for ham, er det genialt, da det tilføjer ham en masse væske. Champ er lidt kræsen og spiser ikke altid optimalt, når vi er i byen. Men slobber vil han ALTID spise. Derfor har jeg altid rigelig mash med og han får en masse af det. Udover mash fodres Champ med Ease and exel, som er det bedste foder jeg nogensinde har oplevet til ham. Det giver ham mulighed for at præstere på højt niveau og have nok energi og samtidig er det meget lavt på stivelse og sukker. Champ kan godt have lidt tynd mave og med ease and excel fungerer hans fordøjelse optimalt. Champs menu byder også på TopSport, som sørger for han er udholdende og muskuløs og samtidig giver det verdens flotteste pels!

Tjek meget mere ud om Champs favorit foder på http://www.pavo-hestefoder.dk 

Det er ikke kun kraftfoder, som får mine heste til at fungere. Stråfoder er MEGET vigtigt. Champ får 15-18kg wrap/hø ( han får begge dele fordelt på tre gange) om dagen. Udover høet er jeg stor fan af Pavos nye produkt FibreNuggets. Det er pressede fiberpiller af græs fra alperne og det er en genial måde at tilføje stråfoder af højeste kvalitet til mine heste, som gerne skal tage lidt på eller i perioder, hvor stråfoderet ikke er af højeste kvalitet. De er også helt perfekt til stævnebrug, da de jo slet ikke fylder lige så meget som hø. Det kan ikke erstatte stråfoderet, men et genialt tiltag, som giver mulighed for at skifte noget af stråfoderet ud. Desuden er det 100% støvfrit, så det er også oplagt til allergiske heste.

Meet n’Greet

Hvis I har spørgsmål til fodring er i meget velkomne til at besøge Pavos stand under hele hingstekåringen, her vil være mulighed for at få vejledning til netop din hest. Torsdag fra 18-19 vil alle Pavos sponsorryttere være på standen, så kom endelig forbi. Jeg er der selvfølgelig også og fortæller gerne meget mere om mine erfaringer med fodring.