Åbent hus hos Helgstrand

Åbent hus hos Helgstrand

13. april 2019 0 Af Simone Hoppe

Verdensklasse heste

Der er ingen tvivl om at Helgstrand Dressage rummer nogle af verdens bedste heste. Det kan ikke diskuteres og åbent hus i dag, var også et bevis på dette. Der blev vist udelukkende rigtig gode heste af topkvalitet, hvilket også var forventet. Arrangementet var super flot stillet an og jeg var så heldig at få lov at sidde på første række og se de fantastiske heste. Mange af hestene har jeg set og fulgte og mange har jeg også lige genset i Herning i marts. Derfor er specielt de nykårede 3 års hingste sjove at se under rytter og man kan virkelig sammenligne dem med hinanden.

Mine favoritter

På forhånd havde jeg klart nogle favoritter. D’avie har jeg en for kærlighed for, da min forever yndlings hingst er hans far Don Juan de Hus, som desværre er død. Jeg har ser D’avie mange gange også da han vandt i Ermelo og han er en smuk, velfungerende og ridelig hingst uden svagheder. Det gør ham for mig ekstraordinær.

En ung hingst jeg var meget positiv over var Atterupgaards Barcelo, som er efter Bon Coeur, som jeg selv har brugt 2 gange og ser mange gode ting i. Barcelo havde tre overlegne gangarter og en bæring, jeg sjældent har set hos en 3-års.

Tophøjs Falchetto har jeg fulgt tæt, da jeg er så heldig at have fået et føl på hans søster og derudover har en 1-års hoppe sammen med Stutteri Tophøj fra samme stamme. Han er som de andre i familien, stor, langbenet og utroligt velgående. Han kræver mere styrke og bæring og skal have tid. Men han er helt klart en TOP hest🤩

Men ny hingst, som overraskede mig meget var Funch Hatton! Ham kunne jeg godt finde på at bruge. Ultra moderne og med trav og galop udover det sædvanlige. Skridt var næsten ikke eksisterende, så det skal være på en hoppe, som videregiver god skridtkvalitet. Men den hest var så vild, at jeg sagtens kunne gå på kompromis.

Eva Möller red So Unique og Valverde og de blev begge fremvist optimalt. De viste deres max og det så stadig let og elegant ud. Det var virkelig dressur og en fornøjelse at se. To virkelig gode og velpræsenterede heste.

Jovian er også noget helt særligt. Nok den mest imponerende trav, der blev vist overhovedet og så ser den virkelig ridelig og håndterbar ud, trods størrelse og power. Den glæder jeg mig til at se føl efter.

Lord Europe og Kardieno er i mine øjne meget spændende heste. Begge knap så smukke og moderne, men med masser af rummelighed og knæ og has. Lord Europe galoperer virkelig til 10!! To meget interessante hingst, som også indeholder noget blod, som vi efter min mening mangler i Danmark.

Quater Hit er vildt charmerende. Han er virkelig en Barbie-hest og danser rundt. Skøn hest, som ser glad og arbejdsom ud. Let og elegant med glimt i øjet.

Helt subjektivt

men hest jeg manglede at se, var unge Diamancio. Han er efter Diamond hit/ Florencio, som efter min mening er nogle af verdebs bedste hingste, så ham ville jeg meget gerne have set.

Derudover var sønnerne efter Fürstenball smukke, men måske knap så ekstreme og imponerende og lidt hurtige i deres afvikling.

Grand Galaxy udvikler sig flot, han er ikke min favorit, men viser virkelig flotte ting og vi så flotte velfungerende afkom. Så nok en ret spændende hingst avlsmæssigt. Min egen yndlings unghest er også efter Galaxy, så jeg mener bestemt han er værd at overveje, selvom han ikke giver mig gåsehud.

Revolution er meget imponerende og jeg kan kun sige at den bevæger sig kæmpe stort og er meget veluddannet, men han siger mig bare ikke noget. Den hest har aldrig været “min hest”. Jeg vælger hingste, som virkelig får mig til at føle noget. Heste der giver mig kuldegysninger eller rører mig. Det gør Revolution ikke🤷‍♀️